Razpis

Sporočamo vam, da smo pripravili nov razpis za naš že 7. Festival pod Pohorjem, Oplotnica 2023.
Zelo smo zadovoljni, da nam je v lanskem letu kljub dežju uspelo pripraviti zelo dobro obiskan dogodek. Ponosni smo, da je naš festival požel uspehe v gledanosti na nacionalni televiziji.

Festival bo glede na vse aktualne epidemiološke pogoje, potekal v petek, 7. 7. 2023, ob 20.30 uri na grajskem dvorišču v Oplotnici. Na razpisu bo sprejetih največ 8 ansamblov, ki jih bo po kriteriju strokovnosti izbrala tričlanska strokovna komisija. Vsak ansambel se bo predstavil z dvema skladbama. Prva skladba bo lastna tekmovalna skladba – polka ali valček,
ki še ni bila javno predvajana ali kjerkoli objavljena. Drugo skladbo, t.i. skladbo iz zakladnice, bo določil organizator glede na prijavljeno tekmovalno skladbo. To pomeni, v kolikor bo imel izvajalec kot tekmovalno skladbo polko, se bo izbral valček ali obratno. Organizator bo izbral skladbo iz zakladnice glede na sestavo ansambla. Ansambel bo moral skladbo iz zakladnice do festivala pripraviti v svoji preobleki.

Na festivalu bomo podelili kot najvišjo nagrado nagrado strokovne komisije,
PLAKETO TINETA LESJAKA, ki je unikat in za glasbeni prostor v Sloveniji visokega pomena. Ob njej bo za nagrado občinstva podeljena PLAKETA BRATOV IZ OPLOTNICE, kar ima posebno vrednost, saj so Bratje iz Oplotnice postali sinonim za večglasno petje, s katerim so osvajali ljudska srca.
Podeljene pa bodo tudi nagrade, in sicer tri za najboljše besedilo, najboljšo melodijo in najboljši aranžma.

Z odprtim srcem vabimo ansamble iz vse Slovenije, da se nam pridružijo

PODALJŠAN RAZPIS

PRIJAVNICA